2022-02-19 10:22:54• hírek • Bede Emőke

Ezért csökkentették a szatmári reptéren dulakodó férfi büntetését

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

A Nagyváradi Ítélőtábla úgy döntött, felére csökkenti az elsőfokon kiszabott büntetést annak a férfinak az ügyében, aki halálosan megfenyegetett és megütött egy szolgálatban levő rendőrt a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtéren – tájékoztat a ziare.com.

A szatmári bíróság B. Nicolae Ioant elsőfokon két év szabadságvesztésre ítélte hivatalos személy elleni erőszak miatt, ám a férfi nem értett egyet a rá kiszabott büntetés mértékével, ezért megfellebbezte azt. A Nagyváradi Ítélőtábla február 17-én, csütörtökön másodfokon is ítéletet hirdetett, mely szerint a két évnyi börtön helyett egy év felfüggesztett vár a reptéren hepciáskodó B. Nicolae Ioanra. Az ítélőtábla indoklása szerint a férfi tette korántsem volt olyan súlyos, hogy azért letöltendő szabadságvesztést kellene rá kiszabni, annál is inkább, mivel a rendőr sérülései néhány napon belül meggyógyultak.


Az eset egyébként még 2021 áprilisában történt. A szóban forgó férfi, aki nem sokkal korábban szabadult immár többedik börtönbüntetéséből, el szeretett volna utazni a városból, viszont amikor becsekkolt volna, a reptéri alkalmazott elutasította kérését, ugyanis nem rendelkezett minden szükséges irattal. Ez olyannyira feldühítette B. Nicolae Ioant, hogy szitkozódni kezdett és pocskondiázta az alkalmazottakat, akik végül ügy döntöttek, inkább rendőri segítséget kérnek.


A rendőr láttán a férfi még agresszívabb lett, halálosan megfenyegette az egyenruhást, mi több, fel is lökte őt. Az illetőt végül csak az erősítés megérkezése után sikerült teljesen lefogni és megbilincselni, ám dühe még ekkor sem csitult. A rendőrőrsön is folytatta a rendőrök szidalmazását, sőt le is köpte őket. „Elkaplak, amikor nem vagy egyenruhában és móresre tanítalak. Vertem én már meg rendőrt, ültem Jilaván is. Mit gondolsz, mit tehetsz velem? Bezársz 24 órára? Úgyis kijövök és megtalállak” – fenyegette meg az egyik rendőrt a vádirat szerint.


Mivel azonban a per alatt „civilizáltan viselkedett” és beismerte tettét, sőt vallomásában azt mondta, mélységesen sajnálja is azt, ezért az ítélőtábla megkegyelmezett neki: a korábbi ítéletét csökkentve egy év felfüggesztett börtönt szabtak ki rá. S mivel a megtámadott rendőr sem indított ellene polgári pert, így a férfinak még csak sérelemdíjat sem kell fizetnie.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: